image
image
image
Bach virágterápia -- Képekben --

- a címre klikkelve megtekintheted a Bach virágterápiás képeket -

image

A Test és Lélek orvossága

Dr. Edward Bach 1886. szeptember 24-én született Birminghamben. 1920-tól 1922-ig egy londoni homeopátiás kórházban dolgozott, ahol alaposan tanulmányozta Samuel Hahnemann-nak, a homeopátia atyjának eredeti iratait. Bach a homeopátia alapelveiből kiindulva újfajta gyógyászati rendszert fejlesztett ki, méghozzá pusztán pszichológiai kritériumok alapján válogatta össze az új rendszert alkotó homeopátiás gyógyszereket. Fáradozásait siker koronázta: módszerével átütő sikereket ért el. Ezzel azonban még nem érte be. Meggyőződése szerint léteznie kellett egy, a hagyományos homeopátiánál egyszerűbb, ?eredetibb? módszernek is.

Ennek felkutatására vállalkozva, 1930-ban, szakmai sikereinek csúcsán, feladta jól menő londoni praxisát és Walesbe költözött. Vidéki magányában egyszerű, könnyen használható és tiszta gyógyszerek után kutatott a természetben. Magas rezgésű növényeket keresett, amelyekkel jellemhibákat, érzelmi zavarokat lehet korrigálni és a személyiséget stabilizálni.Bach így bukkant összesen 38 virágzó növényre, amelyek közül a legtöbb nem tartozik a hagyományos értelemben vett gyógynövények közé, tehát nem avatkoznak bele szervezetünk biokémiai folyamataiba, sokkal inkább energetikai úton hatnak rá.

Dr. Bach több éves tanulmánya során 38 virágot kisérletezett ki, és írt le. Mindegyik virágot egy-egy lelkiállapothoz rendelte, s ezeket 7 nagy csoportba sorolta:

félelem
bizonytalanság
érdektelenség
magányosság
túl érzékenység
kétségbeesés
túlzott aggódás
Dr. Edward Bach
image

Gyógyítsd Tenmagad - Ismerd meg Önmagad

A Bach-virágok harmonikus energiahullámaikkal érik el azt a célt, hogy a lelki és karakterbeli negatív rezgések csökkenjenek, és így egyensúlyi állapot jöhessen létre. Ezáltal a test és a lélek viszonya kiegyensúlyozottá válik. A terápia így támogatja az általános egészségi állapotot. A Bach-virágok aktivizálják azokat a pozitív energiákat, amelyek az immunrendszert és a test ellenállóképességét befolyásolják, azt megerősítik, illetve stabilizálják.

Az apátia, a rezignáltság és más hasonló negatív érzelmi állapotok bénító hatással vannak az immunrendszerre, és csökkentik a szervezet öngyógyító képességét. Az életvidámság, akaraterő és hasonló pozitív érzelmi állapotok viszont növelik az egészség megőrzése, illetve a gyógyulás esélyét. A Bach-virágokkal történő kezelés soha nem valamilyen konkrét testi fájdalom vagy a szervezet krónikus megbetegedése ellen hat, hanem egy testi betegséghez vezető vagy a betegség által kiváltott pszichés diszharmóniát egyenlíti ki.

imageimage